Get Adobe Flash player

Meedoen kost niets!

 

Meedoen is simpel en kost niks. Op vrijdag 25 november 2016 laat je Outlook, Lotus Notes of gmail voor wat het is.

 

E-mailloze Vrijdag is een goedkope en originele vorm van teambuilding. De voordelen voor je organisatie zijn groot. Want één dag zonder mail, maakt een groot verschil:

  • Telefonische contacten met klanten en collega's verbeteren de relaties.
  • Medewerkers ontdekken dat één kort gesprek véél e-mails uitspaart.
  • Minder mailen leidt tot minder onderbrekingen, een betere focus en dus meer rendement.

In sommige jobs is het absoluut onmogelijk om de dag volledig e-mailvrij door te komen. Klanten doen niet allemaal mee. Verkeer jij in dat geval, probeer je dan minstens aan de volgende regels te houden:

  • Check je inbox hooguit 3 keer per dag.
  • Handel alle communicatie face-to-face of telefonisch af, tenzij het echt niet anders kan. Een document doorsturen via e-mail kan nog net, maar vragen beantwoorden of afspraken maken, doe je best via de telefoon.
  • Houd je op e-mailloze vrijdag ook ver van linkedin, Facebook en andere elektronische media. Spreek voor de verandering rechtstreeks af met je vrienden, én bel die relaties met wie je de banden nauwer wilt aanhalen.
  • Handel op e-mailloze vrijdag minstens 3 taken af die al een poos blijven liggen en lijden onder de e-mailterreur.

Wil je maximaal bijdragen aan het succes van Emailloze Vrijdag? Praat erover. Vertel het door. Spreek je directe managers of de directie aan. Of speel deze link door aan je collega’s.

 

Want al is één dag zonder mail niet de definitieve oplossing, het is wel de eerste stap. Wie een dag zonder e-mail leeft en werkt, leert een les die de rest van het jaar blijft hangen.

 

Heb je een boodschap voor een collega of klant? Neem de telefoon. Of sta recht en breng hem of haar een bezoek. Lijkt het je niet de moeite om tot daar te lopen, dan is de boodschap wellicht niet zo belangrijk.

 

1. Maak nu al een footer aan in elke e-mail

 

Je wil dit initiatief graag mee promoten? Neem onderstaande boodschap tot en met 25 november op in de footer van elke e-mail:

Vrijdag 25 november 2016 is E-mailloze Vrijdag. Eén dag lang ben ik niet bereikbaar via elektronische post. Bel me die dag gerust op (tel).

2. Overtuig collega’s en management om mee te doen


Alleen is maar alleen. Zeker wat betreft e-mail. Overtuig daarom collega’s en management mee te doen.


Sluit jouw bedrijf zich integraal aan bij dit initiatief? Stuur een mailtje naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .


3. Stel op 25 november een Out-of-Officeboodschap in met volgende tekst:


Beste

Het is vandaag 25 november, e-mailloze vrijdag. Ik probeer één dag te overleven zonder e-mail. Maandag krijgt uw mail alle aandacht die hij verdient.

Wilt u me graag vandaag nog bereiken? Dat kan. Bel me gerust op 02 222 22 2x.

Bedankt voor uw begrip.